Ga je mee op

ontdekkingstocht?

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

HB onderwijs

Leren kan een worsteling zijn voor hoogbegaafde kinderen. Jammer, want met de juiste begeleiding en uitdaging is naar school gaan ook voor deze groep kinderen fijn. Op De Expeditie bieden we onderwijs op maat. Met persoonlijke leerlijnen en onderzoekend leren dagen we ieder kind op zijn eigen niveau uit. Ook de begaafde leerling.

Op De Expeditie werken leerkrachten met kennis en kunde op het gebied van hoogbegaafdheid. Zij helpen de kinderen een adequate leerhouding te ontwikkelen door het welbevinden van het kind centraal te stellen, doelgericht te werken, specifieke vaardigheden aan te leren (leervaardigheden, executieve vaardigheden, sociale vaardigheden en levens vaardigheden) en te leren van en met elkaar.

Bovendien is er op De Expeditie een deeltijdvoorziening hoogbegaafdheid voor kinderen van verschillende basisscholen uit de omgeving: De Eurekagroep. Kinderen uit groep 6, 7 en 8 krijgen twee dagen in de week een passend onderwijsprogramma aangeboden door een gespecialiseerde leerkracht. In de "Informatiegids Expertisecentrum Hoogbegaafdheid Veluwe" vindt u meer informatie.
Net als het onderwijs op De Expeditie worden de kinderen vanuit het top-down thinking (denken vanuit het grote geheel) en deep level learning (meer de diepte in) begeleid in een rijke leeromgeving die is afgestemd op hun intelligentie en interesses. Op deze manier krijgen de kinderen de vrijheid om de grenzen van hun mogelijkheden te ontdekken en te leren om deze optimaal te benutten. 

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.

en ook op Instagram