Ga je mee op

ontdekkingstocht?

Image Alt Text

Maak

kennis met

onze school

Aanmelden, hoe werkt dat?

Is uw kind 3 jaar of ouder dan start het aanmelden. Voor die tijd kunt u natuurlijk al wel interesse tonen in onze school; dit noemen wij dan een vooraanmelding. Beide vormen van aanmelding vinden plaats na een kennismaking met de directeur.

Wanneer u uw kind op onze school wilt (voor)aanmelden, maken wij een afspraak met u om kennis te maken. Tijdens deze kennismaking krijgt u een uitgebreide rondleiding, is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en bent u van harte welkom om in de hele school indrukken op te doen en sfeer te proeven. Bij het afscheid krijgt u een informatiemap mee naar huis om alles nog eens rustig na te lezen. In deze informatiemap zit een aanmeldformulier.

Na de uitgebreide aanmelding én kennismaking kan er overgegaan worden tot een inschrijving. Binnen 6 weken na inleveren van de uitgebreide aanmelding én de kennismaking nemen wij als school contact met u op over de plaatsing en de inschrijving. De inschrijving is definitief vanaf het moment dat uw kind 4 jaar is. 

Aanmelding van kinderen met een specifieke onderwijsbehoefte

Voor kinderen met een specifieke onderwijsbehoefte bestaat een speciale procedure. Wij lichten deze procedure graag toe tijdens ons eerste contact.

Aanmelding van kinderen in hogere groepen en/of van andere basisschool

Voor kinderen die al op een basisschool zitten maken we onderscheid tussen verhuizingen en kinderen die een meer passende plek nodig hebben. Hieronder staat die procedure uitgelegd. 
Voor de midden en bovenbouw hanteren we twee instroommomenten in een schooljaar; na de zomervakantie en na de kerstvakantie. Zo houden we de rust in de groepen.

Bij verhuizing uit een andere plaats wordt er gekeken of er plaats is in de gevraagde groep. Wij willen uw kind(eren) en jullie als gezin dan graag beter leren kennen; een uitgebreide kennismaking is dan ook één van de eerste dingen die we zullen plannen. Daarnaast winnen we graag informatie in bij de school van vertrek. Met dit alles tezamen, komen we eigenlijk altijd tot hele fijne besluiten. 

Plaatsing van kinderen afkomstig van een andere basisschool zoekend naar een passende plek is pas mogelijk na het inwinnen van inlichtingen bij de huidige school, eventuele informatie van externe instanties en na ontvangst van het onderwijskundige rapport en een observatie op de huidige school door onze intern begeleider. Soms wordt er gevraagd om een aanvullend onderzoek. De plaatsing is pas definitief nadat uw kind een week heeft "meegedraaid" op onze school. Wij vinden het belangrijk dat er een wederzijdse match is; het moet voor uw kind, maar ook voor de andere kinderen in de groep fijn zijn. 

 Heel graag tot gauw!

 

Sociale media

Volg ons voor het laatste nieuws ook op Facebook.

en ook op Instagram